CENIK IN ODPIRALNI ČAS

MUZEJ VRBOVEC

Odpiralni čas:

April - november: torek - nedelja: 9.00 -17.00
Zaprto ob ponedeljkih

December - marec: torek - petek: 9.00 - 15.00
Zaprto ob ponedeljkih in državnih praznikih

Za napovedane skupine organiziramo strokovna vodstva in možnost ogleda muzeja tudi izven odpiralnega časa.

Vstopnina:

Predšolski otroci: vstop prost
Šolska mladina (učenci, dijaki, študentje): 2,00 €
Odrasli: 3,00 €
Skupine nad 15 oseb (vodstvo vključeno): 2,50 €
S karticami MOVIT, SMD, ICOM, PRESS vstop prost

Programi za šole

Voden ogled muzeja:

Čas trajanja: 45 min, cena: 2,00 € / učenca

Muzejska učna ura:

Čas trajanja: 75 min, cena: 3,00 € / učenca

Doživljajska vodenja v muzeju in okolici gradu Vrbovec

Škrat Lesnik:
Čas trajanja: 50 min,
cena: 3,00 € / učenca (en pripovedovalec), cena: 5,00 € / učenca (dva pripovedovalca)

Zgodbe iz gozda:
Čas trajanja: 120 min, cena: 7,00 € / učenca

Pot lesa:
Čas trajanje: 50 min,
cena: 3,00 € / učenca (en pripovedovalec), cena: 5,00 € / učenca (dva pripovedovalca)

Ostružkova delavnica:

Čas trajanja: 60 - 90 min, cena: 5,00 € / učenca

Rojstnodnevni programi:

120,00 € za skupino do 15 otrok

Vsak dodatni otrok 10,00 €

Muzej Vrbovec

NARAVOSLOVNO KULTURNA UČNA POT SAMOSTANSKI HRIB

Dolžina poti: 1,5 km
Trajanje ogleda: 60 - 90 min ob spremstvu vodnika (gozdarja)
Cena vodenega ogleda:
1,50 € na osebo za skupine od 15 - 30 oseb
22,00 € na skupino za skupine do 15 oseb

BOHAČEV TOPLAR

Odpiralni čas:

Sobota: 9.00 - 11.00
Za napovedane skupine organiziramo vodene oglede in degustacije kadarkoli po dogovoru.

Voden ogled:

1,50 € / osebo za odrasle
1,00 € / osebo za šolsko mladino

Doživljajski program za šole:

Majhne skrivnosti Zgornje Savinjske doline

Trajanje: 50 min, cena: 5,00 € / učenca

Degustacije in malice

Degustacija: 4,20 € / osebo

Malica: 6,20 € / osebo

Degustacija:

  • kruh iz krušne peči
  • domači sir
  • domači savinjski želodec
  • domači suhomesnati izdelki: bunka, salama,slanina
  • domači namazi: skutni iz kravjega ali kozjega mleka
  • pašteta
  • vložena domača zelenjava: paprika, kumarice
  • domača jajca: kokošja, račja ali prepeličja
  • domača sveža sezonska zelenjava
  • domači jabolčni ali zeliščni sok
  • domače suho sadje

Malica:

  • kruh iz krušne peči
  • domači sir
  • zgornjesavinjski želodec
  • domači suhomesnati izdelki: bunka, salama,slanina
  • domača kuhana krača
  • domači namazi: skutni iz kravjega ali kozjega mleka
  • pašteta
  • vložena domača zelenjava: paprika, kumarice
  • domača jajca: kokošja, račja ali prepeličja
  • domača sveža sezonska zelenjava
  • domači jabolčni ali zeliščni sok
  • domači jabolčnik ali domače vino
  • domači medeni liker ali drug sadni liker
  • domače suho sadje

Razlika med degustacijo in malico je v nekaterih izdelkih, predvsem pa v količini pripravljenih jedi.

Bohačev toplar